NOOIT MEER NIEZEN

EINDELIJK EEN ADEQUATE AANPAK VAN HOOIKOORTSKLACHTEN

Hooikoorts (en andere allergieën)

Meestal beginnen de hooikoorts klachten in het voorjaar door pollen van bomen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig zodra stuifmeel in het lichaam komt.

Dat zorgt voor een allergische overreactie van het afweermechanisme. De bloedvaten verwijden en gaan lekken. Tevens zorgt het ervoor dat de gladde spiercellen in de longen gaan samentrekken.  We zien bij hooikoortspatiënten (en mensen met een andere allergie, zoals die voor de huisstofmijt): 

•Loopneus of verstopte neus
•Tranende of jeukende ogen
•Jeukend verhemelte
•Niesbuien, hoesten
•Vermoeidheid
•Hoofdpijn
•Benauwdheid
•Koortsig gevoel


Met de behandeling werken we aan het versterken van het lichaam. Dat geeft 90% verlichting van de klachten. Acupunctuur kan altijd gecombineerd worden met andere methodes om klachten te voorkomen. Denk aan het (deels) vermijden van het contact of het sporadisch gebruik van antihistamine (Allerfree etc). 

We zien dat mensen steeds eerder in het jaar last van hooikoorts krijgen door klimaatsverandering. Door de warme winters zal de hazelaar bijvoorbeeld al veel eerder gaan bloeien. Er zijn jaren waarin dit al in januari / februari gebeurt.  

Het is verstandig om op tijd met de behandeling te beginnen en niet wanneer de klachten acuut zijn. Hoe eerder je begint (in januari of bij lichte klachten) hoe beter de weerstand opgebouwd kan worden.

Ieder persoon is anders. Ook bij hooikoorts. De een is allergisch voor gras een ander heeft last van berken (meest voorkomend). Vaak speelt vermoeidheid mee, maar ook stress. Met acupunctuur kijkt Annita naar alle klachten, oorzaken en symptomen (Het gaat om een holistische behandeling waarbij alle lichaamsklachten worden meegenomen). Met ongeveer 5-6 behandelingen worden de klachten over het algemeen duidelijk minder of zijn verdwenen.

Maak vandaag nog een afspraak
Schermafbeelding%202021 11-02%20om%2010.34.22


Verhogen van de weerstand

Bij hooikoorts, maar ook bij allergie voor de huisstofmijt, huisdieren, bomen en heesters wordt ook naar weerstand gekeken en wordt door middel van acupunctuur maar ook door middel van supplement de weerstand verhoogd. Annita heeft in haar praktijk ervaren, dat meer dan 90% van de patiënten baat heeft bij acupunctuur voor hooikoorts. Door acupunctuur is er een vermindering van de vaak suf makende medicatie. Lees bijvoorbeeld eens wat André Mulder vertelt over de behandeling.

Hooikoorts en zwangerschap

Juist wanneer je zwanger bent wil je geen extra medicatie nemen wat schadelijk is voor het kindje. Acupunctuur is dé oplossing om op een veilige manier je hooikoorts te behandelen.

Werking bewezen

Duits onderzoek laat zien dat acupunctuur inderdaad hooikoortsklachten weg kan nemen. Het het Berlijnse medische centrum Charité onderzoek 442 mensen en komt tot die conclusie. Lees het artikel hierover op nu.nl. Je vindt het  hier.

Pollen-radar

De hoeveelheid pollen in de lucht is afhankelijk van het bloeiseizoen, maar ook van bijvoorbeeld wind en regen. Buienradar geeft een indicatie van de hoeveelheid pollen in de lucht.Kijk hier om inzicht te krijgen in de huidige situatie.

Het hooikoortsseizoen begint door de klimaatverandering steeds eerder

Drie praktijken

Annita heeft een praktijk in Erp (Meierijstad), Uden én Enschede. Dat betekent dat ze voor mensen in Twente en Midden-Brabant heel dichtbij is. Voor anderen is het goed om te weten dat zes behandelingen voldoende zijn om minimaal 1, maar vaak meerdere hooikoortsseizoenen geholpen te zijn. 

Tips van Annita

Acupunctuur kan absoluut helpen om klachten te verminderen. Maar zelf kun  je ook veel doen:
- smeer wat vaseline of Crème Bioforce van dr. Vogel in je neus
- was je haar voordat je naar bed gaat
- verschoon dagelijks het sloop van je kussen
- draag buiten een (zonne-)bril
- wrijf niet in je ogen
- eet honing uit de streek om de immuniteit te verhogen

Maak een afspraak via de mail

Hoe werkt acupunctuur

Acupunctuur bevordert de doorstroom van bloed en energie in het lichaam. Op deze manier worden blokkades opgeheven en wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd. Als gevolg ervaar je, afhankelijk van de klacht, minder klachten en meer vitaliteit. Onderzoeken laten zien dat acupunctuureffecten verklaard kunnen worden door reactie van het zenuwstelsel, de hormonen of een combinatie van deze reacties. Onderzoek laat ook zien dat het natuurlijk vermogen van een lichaamscel om te herstellen van schade wordt aangesproken en versterkt door acupunctuur.

 

   

 

Meer over acupunctuur

Annita Poorthuis

Acupunctuur & Natuurgeneeskunde

Locaties:
Enschede - Uden - Erp388def_f3b3194d61a745adaa431bb805fc40a2~mv2 1

Contact

Neem contact op via nummer:
(06) 4 1010 575
of mail naar:
info@praktijkpoorthuis.nl

Adres

Praktijkadres Enschede
dinsdag t/m donderdag
Roomweg 180
7523 BT  Enschede
tel. (06) 41010 575

Praktijkadres Erp (Fysio Franssen)
Cruijgenstraat 13
5469 BS Erp 

Praktijkadres Uden
Volkelseweg 18 c/d
5405 NA Uden

 

Meer informatie

Kijk voor veel meer informatie over mij en de behandelingen die ik ook doe op:
www.praktijkpoorthuis.nl


 
logo%20Annita%20Poorthuis%20WIT